Aan de lijn lopen

Gepubliceerd op 11 juli 2022 om 21:27

Onze lijnen zijn verkrijgbaar in 3 of 5 meter. De reden waarom wij deze maten in het assortiment hebben heeft te maken met de bewegingsvrijheid van je hond. Wanneer je pup leert om te wandelen aan een 3 meter lijn, zorg je voor meer bewegingsvrijheid. Het is van groot belang dat jouw pup tijdens het opgroeien leert om zijn of haar omgeving te verkennen op een rustige manier zonder te trekken aan de lijn.

Door een hond lekker te laten snuffelen tijdens de wandeling zorg je er ook voor dat je hond geen stress ervaart. Snuffelen werkt immers ontspannend. Bedenk je altijd dat wanneer een hond snuffelt, dat hij eigenlijk niets anders doet dan wanneer een mens eens even lekker de tijd neemt om een goed boek te lezen.

Door op deze manier met je hond te wandelen zorg je voor rust en ontspanning. Wanneer een hond teveel trekt aan de lijn kunnen zijn nekwervels overbelast raken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hierdoor kunnen langdurige blessures ontstaan. Maar ook als baasje wil je geen arm of rugklachten oplopen.

Wanneer je hond ouder is dan bevelen wij de 5 meter lijn aan, voor lange fijne wandelingen in het bos of op de hei. Helaas mogen honden niet overal loslopen maar op deze manier creëer je voldoende vrijheid en heeft je hond toch het vrije gevoel van loslopen.  

 

Naast de standaard kleuren is het ook mogelijk om een specifieke kleur aan te vragen, via info@by-bowie.nl 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.