Meten is weten

Gepubliceerd op 11 juli 2022 om 21:03

Het kiezen van de juiste maat voor een halsband is essentieel voor de veiligheid en het comfort van je hond. Een te strakke halsband kan ademhalingsproblemen of pijn veroorzaken, terwijl een te losse halsband kan afglijden of verstrikt kan raken. Leer hoe je de juiste maat halsband voor je hond kunt meten en maak de wandelingen samen veiliger en leuker.

Welke maat halsband voor een hond?

De juiste maat halsband is belangrijk. Maar, hoe kom je erachter welke maat halsband jouw hond nodig heeft? Hoewel het logisch klinkt dat een kleine hond een maat XS of S nodig heeft en een grote hond een M of L, kan je niet direct hiervan uitgaan. Om erachter te komen welke maat halsband je hond nodig heeft, moet je de borstomvang of de nek meten. Heb je ooit al eens een halsband gekocht en ben je op zoek naar een nieuwe? Gebruik dan niet de oude halsband om de juiste maat op te meten. Deze halsband is waarschijnlijk uitgerekt en past daarom niet meer goed. 

 

Pak een meetlint en meet de halsomtrek van je hond. Dit doe je door één of twee vingers tussen de hals en het meetlint te houden. Zorg er ook voor dat je hond een rechte hals heeft. Passen er meer dan twee vingers tussen het lint en de hals, dan moet het lint strakker. Let op dat wanneer je vinger schuurt tegen het lint, de halsband waarschijnlijk ook net te klein gaat zijn. De perfecte maat is wanneer er één of twee vingers tussen passen. 

Welke maat halsband voor een puppy?

Het kiezen van de juiste maat halsband is net zo belangrijk voor puppy's als voor volwassen honden. Omdat puppy's in korte tijd snel groeien, is het belangrijk om regelmatig de maat van hun hals te controleren. De halsband kan al snel te strak aanvoelen en gaan schuren in de hals. Het wordt sterk aanbevolen om te investeren in een verstelbare halsband die kan groeien met je puppy. Tijdens het kiezen van de maat van de halsband, is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd, grootte en ras van je puppy. 

 

Ook om de maat van een halsband voor je puppy op te meten kan je weer twee vingers en een meetlint gebruiken. 

Honden maattabel

by-bowie verkoopt halsbanden in de maten xxs tot xxl. Voor elke hond hebben wij een geschikte maat halsband. Twijfel je over de maat, zelfs na het opmeten van de halsomtrek?  Bekijk dan de honden maattabel hieronder. Ook kan je altijd contact opnemen voor advies.

 

*Het meten en doorgeven van de juiste maat is de verantwoordelijkheid van de koper. 

Welke halsband moet ik kiezen?

Nu je de juiste maat voor een halsband weet, is het tijd om de keuze te maken wat voor halsband je wil. Er zijn veel soorten halsbanden die je kunt kiezen voor je hond, afhankelijk van de grootte, het ras en het gedrag van je hond. 

 

Ga je voor een traditionele halsband:

  • Een platte halsbanden;
  • Halsband met een martingaal systeem;
  • Slipkettingen;
  • Tuigjes of
  • Halsters

 

Het is belangrijk om te kijken naar de persoonlijkheid en de gewoontes van je hond en te beslissen welke halsband het beste past. Als je hond snel trekt, kan een tuigje de beste optie zijn. Als je regelmatig met je hond traint, dan kan een slipketting of een halsband met een martingaal systeem, een betere keuze zijn. Het is van vitaal belang om de juiste maat en pasvorm te kiezen om de veiligheid en het comfort van je hond te garanderen. Geef je hond de best mogelijke halsband die past bij zijn persoonlijkheid en zorg dat je hond en jij optimaal kunnen genieten van de wandelingen samen.

 

Halsbanden van Paracord & BioThane 

In de webshop van by-bowie vind je diverse collecties van Paracord & BioThane halsbanden. Beide materialen brengen veel voordelen met zich mee:

  • Hoge kwaliteit; het materiaal gaat lang mee
  • Waterbestendig
  • Licht materiaal wat fijn is voor je hond
  • Makkelijk om schoon te maken

 

Wat wil je nog meer als het gaat om een halsband? De collecties bestaan uit vrolijke kleuren, stijlvolle materialen en opvallende printjes. Ook kan je de halsbanden matchen met een bijpassende hondenlijn van 3, 5 of  10 meter. 

Bestel een halsband op maat bij by-bowie

Bij by-Bowie vind je halsbanden van Paracord en BioThane in uiteenlopende maten. Meet de hals van je hond op en bestel een halsband naar keuze. Mocht de maat van de hals van je hond niet overeenkomen met de maattabel, neem dan contact op. Het is namelijk ook mogelijk om een halsband op maat te laten maken. Bestel nu een halsband op maat, die veilig en comfortabel is voor jouw hond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.