Hondenlijnen

Welkom (toekomstige) hondeneigenaren op de website van by-bowie. In mijn webshop kan je diverse zelfgemaakte hondenlijnen vinden van het materiaal Paracord & BioThane. Ben je op zoek naar een extra lange hondenlijn dan ben je op het juiste adres. Kijk gerust rond en als je vragen hebt over een product aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Dit kan via WhatsApp of e-mail

Lange hondenlijn 

Een lange hondenlijn biedt vele voordelen tijdens het uitlaten van een hond. Vaak wordt er bij een lange riem gedacht aan een uitrolriem of een flexlijn, die je langer of korter kan maken tijdens de wandeling. Er zitten meer nadelen verbonden aan dit soort riemen dan je denkt:

Er zit altijd druk op de riem:

  • Het maakt niet uit of je de riem op de langste stand zet, er zal altijd druk op zitten. Voor gevoelige honden kan dit averechts werken waardoor de hond eerder gaat trekken, blaffen of ander ongewenst gedrag gaat vertonen tijdens de wandeling. 

Soms onhandig in gebruik:

  • Het uitrollen van de riem gaat vaak makkelijk. Maar het inkorten werkt niet altijd even goed. Ook kan de stop knop vast blijven hangen. En zeker in bepaalde noodsituaties wil je de riem snel kunnen inkorten. Dit gaat helaas niet altijd even makkelijk. 

De hond kan schikken van het geluid van het handvat:

  • Het komt iedere hondeneigenaar wel eens voor, de uitrolriem glipt uit je hand. Het handvat is van hard plastic gemaakt en kan bij het vallen een hard geluid maken waardoor de hond schikt. Ook zit er een redelijk gewicht aan het handvat en kan het voor kleine honden benauwd aanvoelen als ze het handvat van de riem moeten meeslepen. 

Hond kan juist trekken aanleren:

  • Doordat er constante spanning op de hondenriem staat, kan een hond juist aanleren om extra te trekken zodat de lijn langer gemaakt wordt. Het liefst wil je helemaal niet dat de hond tijdens het wandelen aan het trekken is. Wil je dit voorkomen kies dan voor een Biothane lijn van 5 meter.

 

Veldlijn of sleeplijn

Een lange hondenriem wordt ook wel een veldlijn of een sleeplijn genoemd. Deze lijnen bevatten geen uitrol systeem en hebben ook niet altijd een handvat. Hierdoor kan je makkelijk tijdens de wandeling met twee handen de lijn oprollen. Ook is een veldlijn vaak van lichte materialen gemaakt waardoor het voor de hond fijn aanvoelt en bijna lijkt alsof ze los lopen. Wil je graag dat je hond uiteindelijk zonder riem kan lopen. Dan kan een veldlijn of sleeplijn ideaal zijn om mee te oefenen. Ook zit er geen druk op de lijn vanwege de lengte, fijn voor de hond en voor de eigenaar! 

De meest voorkomende lange hondenlijnen zijn die van 3 en 5 meter. Hieronder leg ik het verschil uit:

Hondenlijn 3 meter

Wanneer je net overstapt van een verstelbare hondenlijn naar een lange hondenlijn, is het gebruikelijk om te beginnen met de 3 meter lijn. Deze hondenlijn biedt de hond voldoende ruimte om vrij te lopen zonder dat de lijn al te lang is. Ook kan je met deze lijn zelf oefenen en ervaren hoe het oprollen gaat en hoe je hond reageert op de vrijheid. Deze hondenlijn is geschikt voor een wandeling in een woonwijk, het bos of het strand. 

Hondenlijn 5 meter

Een hondenlijn van 5 meter is ideaal voor hondeneigenaren die al ervaring hebben met de 3 meter lijn. Deze lijn biedt de hond totale vrijheid tijdens het wandelen. De hond kan lekker snuffelen, gaan en staan zonder dat er druk op de lijn zit. Het is ook gebruikelijk dat de lijn over de grond sleept. 

Ook bestaan er hondenlijnen van 8, 10 of zelfs 20 meter. Deze lijnen zijn erg lang en het is daarom belangrijk dat je weet hoe je ermee kan lopen. Bekijk een filmpje online over instructies en oefen vooral veel op rustige plekken. Als dat goed gaat, kan je zelfs deze lijn gebruiken in het bos of op het strand. 

Mix & match 

Een hondenlijn hoeft niet altijd een basic kleur te hebben. Een zwarte hondenlijn valt ook niet altijd op, wanneer je hond aan het snuffelen is in de bosjes kan je niet goed zien waar hij of zij precies is. Met een fel gekleurde hondenlijn weet je precies waar je hond zich bevindt. En bovendien ziet het er ook nog eens leuk uit. Daarom bestaat het assortiment hondenlijnen by-bowie uit opvallende kleuren zoals de Paracord confetti Pink Lady 3 meter lijn. Voor elke hondenlijn is er een bijpassende halsband beschikbaar. Ga je voor een volledige set? Of mix & match je de collecties? 

Bestel een zelfgemaakte hondenlijn bij by-bowie

De hondenlijnen van by-bowie zijn met liefde en passie gemaakt voor hondeneigenaren die het net wat anders willen doen. En voor honden die meer ruimte nodig hebben tijdens het wandelen. De materialen BioThane en Paracord zijn van lichtgewicht, goede kwaliteit en zijn stevig genoeg om te slepen over de grond. Hierdoor gaan de hondenlijnen erg lang mee! Ook Bowie en ik genieten dagelijks van onze wandelingen met mijn zelfgemaakte hondenlijnen. Wil je ook ervaren hoe het is om met een lange hondenlijn te lopen? Bestel vandaag nog je favoriete hondenlijn in de webshop!