Advies

Benieuwd naar mijn tips en adviezen over het uitkiezen van de juiste hondenlijn, het aan de lijn leren lopen of nog meer? Volg dan de blogs op deze adviespagina.

Welke hondenriem moet ik kopen voor mijn hond?

Het kopen van de juiste hondenriem kan een lastig proces zijn. Er zijn tegenwoordig namelijk veel diverse hondenlijnen te koop. Daarnaast kan het zijn dat vrienden, familie of collega’s allemaal een ander advies geven als het gaat om de juiste riem voor jouw hond. Het beste is om al deze goedbedoelde adviezen even achterwege te laten en vervolgens zelf op zoek gaan naar een goede hondenriem, maar waar moet je precies op letten? Ik leg het je graag allemaal uit in deze blog!

Lees meer »

Aan de lijn lopen

Onze lijnen zijn verkrijgbaar in 3 of 5 meter. De reden waarom wij deze maten in het assortiment hebben heeft te maken met de bewegingsvrijheid van je hond. Wanneer je pup leert om te wandelen aan een 3 meter lijn, zorg je voor meer bewegingsvrijheid. Het is van groot belang dat jouw pup tijdens het opgroeien leert om zijn of haar omgeving te verkennen op een rustige manier zonder te trekken aan de lijn.

Lees meer »

Meten is weten

Het kiezen van de juiste maat voor een halsband is essentieel voor de veiligheid en het comfort van je hond. Een te strakke halsband kan ademhalingsproblemen of pijn veroorzaken, terwijl een te losse halsband kan afglijden of verstrikt kan raken. Leer hoe je de juiste maat halsband voor je hond kunt meten en maak de wandelingen samen veiliger en leuker.

Lees meer »