Welke hondenriem moet ik kopen voor mijn hond?

Gepubliceerd op 18 oktober 2022 om 21:47

Het kopen van de juiste hondenriem kan een lastig proces zijn. Er zijn tegenwoordig namelijk veel diverse hondenlijnen te koop. Daarnaast kan het zijn dat vrienden, familie of collega’s allemaal een ander advies geven als het gaat om de juiste riem voor jouw hond. Het beste is om al deze goedbedoelde adviezen even achterwege te laten en vervolgens zelf op zoek gaan naar een goede hondenriem, maar waar moet je precies op letten? Ik leg het je graag allemaal uit in deze blog!

Wat is een goede riem voor honden?

Misschien ben je nu op zoek naar één perfect antwoord, maar die is er helaas niet. Mensen hebben namelijk ook niet maar een bepaalde stof voor kleding en ondergoed die ze dragen. Eenieder heeft een eigen voorkeur en zo werkt het ook bij honden. Daarbij speelt de grootte van de hond ook een grote rol bij de keus in hondenlijn. Enkele verschillende hondenriemen op een rij:

  • De bekende leren hondenriem
  • Nylon hondenlijn, vaak erg populair 
  • Hondenriem flexi, handig voor een variabele lengte
  • Een hondenlijn specifiek voor trainingen

Echter, kwam ik er in de praktijk achter dat de materialen Paracord en BioThane dé oplossing zijn voor een goede hondenriem. Paracord is niet alleen een fijne stof, maar het is ook nog erg praktisch. Zo is het schoonmaken van de riem geen lastig karwei meer! Een BioThane hondenlijn is gemaakt van een combinatie tussen de materialen: leer en nylon. Doordat beide materialen verwerkt zijn in de lijn, is de riem erg stevig. Beide soorten hondenriemen zijn te koop in diverse soorten lengtes. Denk bijvoorbeeld aan een lijn van 3 en 5 meter. 

De BioThane 3-meter lijn is verkrijgbaar in de volgende kleuren:

navy, zwart, bruin, donker groen, aqua, of paars.

Indien er een specifieke kleur gewenst is, vraag dan even naar de mogelijkheden

Welke hondenriem is het beste voor een pup?

Een puppy is natuurlijk hartstikke schattig en leuk, maar het opvoeden kan soms nog een lastige taak zijn. Puppy eigenaren kunnen zich vast herkennen in het niet luisteren, bijten en alles wat los en vast zit kapot willen maken. Ook het netjes aan de lijn lopen is een vorm van opvoeding. Zodra een hond jou gaat uitlaten weet je dat er nog ruimte is voor verbetering. Een korte hondenriem kan handig zijn voor de hele jonge pups, zodat ze leren te volgen. Echter, is het voor honden fijner om vervolgens aan een wat langere riem te lopen. Op die manier krijgt jouw viervoeter de vrijheid die ze verdienen en kan ook jij ontspannen aan de wandeling beginnen!

De honden halsband mag niet vergeten worden!

Bij een hondenlijn hoort natuurlijk ook een goede halsband. Ook halsbanden verschillen in type, maat en kwaliteit. Als je niet zo goed weet welke maat halsband jouw hond nodig heeft, kan een meetlint zeker van te pas komen. Onthoud dat een rechte hals opgemeten moet worden en er vervolgens ook nog eens twee vingers tussen moeten passen, anders heeft  de hond te weinig ademruimte. Een oude halsband als maatstaf gebruiken raad ik af, omdat deze vaak versleten zijn en daarbij kan het goed mogelijk zijn dat de hond weer wat gegroeid is. Bij een BioThane lijn wordt vaak ook een halsband gekocht van dit materiaal. Het leuke in ons assortiment is dat de honden looplijn niet dezelfde kleur hoeft te hebben als de halsband. Zo hebben wij halsbanden in de kleuren bruin, aqua, violet, zwart, donker groen en nog veel meer. Tot slot kan een reflecterende halsband een uitkomst zijn voor de donkere avonden die we straks weer tegemoet gaan. Op die manier is jouw viervoeter goed te zien van een afstand!

Reflecterende Biothane halsband. Verkrijgbaar in de maten XXS-XXL

Mocht je nog vragen hebben over het kiezen van de juiste hondenriem, neem dan contact met mij op! Ik help je graag bij het uitkiezen van een BioThane of Paracord hondenriem.