Halsbanden

Ben je op zoek naar een unieke halsband voor jouw lieve viervoeter? Zoek dan niet verder! by-bowie heeft een divers aanbod aan zelfgemaakte halsbanden van BioThane en Paracord materiaal.

Hoe kies ik een halsband uit?

Halsbanden kunnen gezien worden als een kledingstuk voor de hond. Ga je voor een leuke halsband met opvallende kleuren of hou je het toch bij een basic halsband. Naast dat halsbanden er leuk uitzien hebben ze ook een functie. Een halsband zit namelijk vast aan de hondenlijn waarmee je jouw hond makkelijk kan uitlaten. Ook kun je een naamkaartje vastmaken aan de halsband voor het geval dat je hond ontsnapt. Dit zag je vroeger vaak terug. Gelukkig worden de meeste honden tegenwoordig gechipt en kan de dierenarts via een apparaatje informatie over je hond opvragen. 

Maar, laten we even terug gaan naar de halsbanden, want hoe kies je nou eigenlijk een geschikte halsband voor je hond uit? De maat van de halsband hangt natuurlijk af van de grootte van de hond. Het belangrijkste is dat er twee vingers tussen de nek en de halsband passen. Een te strakke halsband is niet alleen onprettig, maar ook gevaarlijk. De halsband kan heel makkelijk gaan schuren in de nek en wondjes achterlaten. Ik adviseer je om bij twijfel de nek van je hond op te meten en onze maattabel raad te plegen. Zo weet je zeker dat je de juiste maat kiest. by-bowie heeft halsbanden vanaf maat XXS tot en met XL; voor iedere hond kan je terecht in de webshop. 

Welke halsband is goed?

Wanneer je op zoek gaat naar een leuke halsband voor je hond, dient de halsband er niet alleen goed uit te zien, maar vooral ook goed te zijn voor je hond. Je wil natuurlijk niet dat je hondje gaat irriteren aan de halsband die je met plezier hebt gekocht. Welke halsband precies goed is voor jouw hond, hangt volledig van je hond af. Sommige honden vinden een halsband van leer of nylon vervelend zitten terwijl andere honden er geen probleem mee hebben. Een halsband van nylon kan zwaar aanvoelen wanneer het nat wordt, en is daarom niet geschikt voor elk hondenras. Houd je hond van zwemmen? Kies dan voor een halsband van Paracord. Dit materiaal is licht en kan goed tegen water. Probeer verschillende materialen van halsbanden uit en test welk materiaal geschikt is voor jouw hond.

Halsband of tuigje?

Tegenwoordig zie je steeds meer baasjes die tijdens het wandelen gebruik maken van een tuigje. Het voordeel van een tuigje is dat je niet direct aan de nek van de hond trekt, dit is natuurlijk ook heel onprettig voor de hond. Want stel je voor dat jij een halsband om je nek hebt en iemand daar constant aan zit te trekken. Een tuigje zit om het bovenlijf van de hond vast en de riem maak je in het midden vast. Op deze manier trek je aan het gehele bovenlijf in plaats van alleen de nek. (Trekken aan een halsband of tuigje is nooit de oplossing, vermijd dit het liefste tijdens het wandelen.) Een tuigje is daarom ideaal voor grotere honden en voor als je lange wandelingen maakt met de hond. Verder is een tuigje ook heel handig voor een hond die regelmatig trekt. Ook kan je een BioThane of Paracord hondenlijn makkelijk vastmaken aan een tuigje. 

Hoewel ik een groot voorstander ben van wandelen met een tuigje, zal niet iedere hond het prettig vinden. Voor deze honden is een halsband van Paracord of BioThane materiaal ideaal. Een halsband van licht gewicht zal een gevoelige hond niet irriteren. 

Reflecterende halsband

Voor de donkere dagen is het aan te raden om een reflecterende halsband bij je hond om te doen. Fietsers en automobilisten kunnen in het donker een hond en het baasje minder goed zien, zeker als het regent kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Met een reflecterende halsband valt je hond direct op zodra er licht op de halsband schijnt. Bescherm jezelf en je hond door te kiezen voor deze halsband. by-bowie heeft speciaal reflecterende halsbanden ontworpen in diverse maten van het fijne materiaal BioThane. Met deze halsband voorkom je gevaarlijke situaties tijdens het uitlaten. En vergeet zelf als baasje niet om een fietslichtje om te doen als je je hond langs een drukke weg uitlaat. 

Kies voor een volledige set

Bij by-bowie kan je kiezen uit een breed assortiment Paracord of BioThane halsbanden. Alle halsbanden zijn handgemaakt en geschikt voor elk hondenras. Kies voor en volledige set met een halsband en een bijpassende hondenriem. In de webshop zijn er diverse setjes beschikbaar:


Of combineer de Deluxe Lederen luipaard of zebra halsband met de stijlvolle BioThane lijn van 5 meter. Alle halsbanden beschikken over een verstelbare riem. Mocht je nog vragen hebben over de halsbanden, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.