Over ons

Bowie is niet onze eerste hond, maar op de een of andere manier hadden we bij Bowie heel sterk het gevoel dat we het anders wilden doen.
Een goede vriendin van ons is hondengedragscoach en wees ons op de voordelen van het gebruik van een lange looplijn. Het gebruik van deze riem brengt rust en zorgt voor een ontspannen wandeling. Je kunt een scala aan riemen vinden, na er een aantal geprobeerd te hebben waren we toch niet helemaal tevreden over het materiaal. De een begon te rafelen, de andere was te licht waardoor de riem steeds om Bowie heen gedraaid zat. 

 

Dit moest toch anders kunnen? We gingen op onderzoek en uit en ontdekten zo het materiaal Paracord. Dit zag er goed en degelijk uit. Omdat we genoeg wensen en ideeën hadden over hoe de lijn er dan precies uit moest gaan zien, bedachten we het zelf te maken. Dit heeft geresulteerd in een fijne lijn die niet alleen praktisch is (makkelijk schoon te maken) maar ook heel prettig in het gebruik (laten vieren tijdens het lopen).

 

Naast Paracord kwamen we ook BioThane tegen. Een sterk materiaal wat tussen nylon en leer in zit. Ook deze lijnen zijn fijn in het gebruik. Als we een dagje naar het strand gaan, nemen we deze lijn graag mee omdat deze zelfs nog meer onderhoudsvriendelijk is.

 

We hopen dat iedereen net zo enthousiast wordt als wij zijn!

Groetjes Tamarra & Bowie